Kosár megtekintése

Telefon: 06-70 338-0787, 06-30 326-8025

BioBoltos kedveli

A kosarának tartalma:
jelenleg üres

Norvég krémek: legmodernebb segítőtársaink

Gyógyszert általában beveszünk, de tudjuk, hogy a nyálkahártyán át mi minden felszívódhat. Ismerünk nyelv alá fújható sürgősségi gyógyszereket, vagy orrba fújható szereket. Kétkedés nélkül kenhetünk vitaminos arckrémeket vagy feltehetünk egy nikotintapaszt.

Hasznos dolgokat bőrön át bevinni viszont nem csak akkor kedvezőbb, ha sürgősségi alkalmazásról van szó, vagy helyileg szeretnénk valamit használni.

Gyógynövényeink hatóanyagai között is számos olyat találunk, ami egyik belső szervünknek rendkívül kívánatos lenne, de a másiknak nagy teher. Pl. a fekete nadálytő hatóanyagát nem használjuk belsőleg, de pakolásként tesszük a csontokra. Más elvet követve a vastagbél számára probiotikumot kapszulában juttatunk el, hogy egy másik élettanilag útban lévő szervünk( a gyomor savas közege) ne álljon a dolgok útjában.

Fitohormonok bőrön át:

Sokszor azért lehet ideálisabb a transz-dermális alkalmazás (azaz a bőrön keresztül krém formájában való bevitel), hogy a hatóanyag rögtön a véráramba juthasson. Ezt használjuk ki a terápiás nikotinpótlásnál is (pl. tapasz).

A vad jamsz gyökér szájon (emésztőrendszeren) át való bejuttatása rendkívül alacsony hatékonyságú és terápiás mennyiségben haspuffadást okoz. Viszont a transz-dermális módszerrel (zsíros krémbe kötődve, zárva) fájdalommentesen, egyszerűen, veszteség nélkül és a legmagasabb hatékonysággal tudjuk bejuttatni a szervezetbe azt a természetes progeszteront, amely ott azonnal a véráramba jut és 20 percen belül képes a sejten belül aktivizálódni, nem okozva mellékhatásokat.

Hormontulajdonságú vitaminunk, a D vitamin:

Az utóbbi években ugrásszerű és drámai tudományos fejlődést hozott a D vitamin kutatása, melyet régóta ismerünk, de az elmúlt években annyi új funkciójára derült fény, hogy vitaminból egy nagyon fontos hormonunkká lépett elő.

A D vitamin cholesterinből képződik 270-300 nm hullámhosszúságú ultraibolya fény hatására a szteránváz B gyűrűjének felszakadásával.

Szervezetünkben főleg a bőrben képződik az egymástól kissé eltérő D2 és D3 vitamin formájában, melyek a hámszövet legalsó rétegében képződnek és a máj alakítja biológiailag hatékonyabb calcidiollá (25-hydroxy-D vitaminná) majd a vesékben és a fehérvérsejtekben alakul át aktív biológiai formájává, amely már hormonként, tehát hírvivő anyagként viselkedik. A bőrben történő képzés függ a bőr cholesterin tartalmától, pigment tartalmától (melanin) és még számos tényezőtől.

Ha a természetet követve a bőrben képződő vitaminhoz hasonlóan a bőrünkön keresztül (transzdermálisan) visszük be a D-vitamint, egyrészt megkíméljük az emésztőrendszert a fölösleges terheléstől, másrészt bőrön keresztül elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, amire szükségünk van, hiszen bőrön keresztül szinte a bevitt hatóanyag 100%-a hasznosul, míg szájon át legalább 7-szer több hatóanyagot kellene bejuttatni.

Tegyük fel, hogy napi 5000 NE-et szeretnék magamhoz venni. Ha tabletta formájában veszem magamhoz, akkor ennek a kb. 7-szeresét kell bevennem, azaz közel 35000 NE-et, hiszen az emésztőrendszeren keresztül sok izolált hatóanyag elvész, lebomlik, miközben terheli azt. Ha krémben viszem be, szinte semmi sem vész el, ezért tökéletesen elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, mint amennyit szeretnék, hogy célba is érjen.

Használata egyszerű és gyors: reggelente egy meghatározott mennyiségű krémet (pl. 1 pumpányi=5500 NE) a bőrünkbe masszírozunk, lehetőleg vékony bőrfelületnél. Mintha csak egy testápoló lenne, minden reggel öltözködés előtt.

Mint minden transzdermális módszernél, itt is az a csodálatos, hogy a hatóanyag lipofil, azaz a bőrön áthatolva előszeretettel raktározza magát a zsírsejtekben és onnan adagolja magát tovább a szövetekbe, véráramba, majd sejtekbe.

A szervezetünk ennél a megoldásnál maga döntheti el, hogy a bevitt mennyiséggel mit tesz, abból mennyit és mikor használ föl, illetve mennyit raktároz el “ínséges” időkre.

Kénes fürdő, kénes krém: MSM a fájó testrészekre

Az MSM Methyl-Sulfonyl-Methane-t jelent, hivatalosan DMSO2. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves kén vegyület, amely minden élő organizmusban megtalálható. Valójában az egyik legfontosabb alkotórészünk, a víz és a nátrium után.

Az MSM az egyik leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, több izülettápláló étrendkiegészítő alkotója.

Minden típusú és eredetű fájdalomnál hatékony. Klinikai kísérleteknél igazolták, hogy hatékonysága közel megegyezik a nem szteroid alapú fájdalomcsillapítókkal, de nincs negatív mellékhatása. Az MSM-et használók 75%-nál múlt el teljesen a fájdalom vagy rövidebb használat esetén csökkent érdemben. Másik nagyon hasznos tulajdonsága a gyulladáscsökkentés.

Az MSM tehát a természet fájdalomcsillapítója, egy szagtalan, vízben oldódó, fehér kristályos szerkezetű anyag, amely felel a sejtek közötti megfelelően rugalmas kötésekért.

Mivel a testünkben jelen lévő kén kb. fele testünk izomzatában, a bőrben és a csontokban koncentrálódik, a krémben oldott és bőrön át bevitt MSM tökéletes szerves kén pótlást jelent szervezetünk számára.

 

Norvégiában a drogériák polcain találhatóak azokat a mindennapokat megkönnyítő krémek, melyeket elérhetővé tettük webáruházunkban is.

     

Jógázz velünk! INDIAMJOGA.HU

Norvég krémek: legmodernebb segítőtársaink

     

Bejelentkezés | Még nem regisztrált? Tegye meg | Elfelejtett jelszó